Cześć, moja żona wróciła do domu, zaparkowała na podjeździe swoim Rogue z 2019 roku i pół godziny później tylna szyba eksplodowała na zewnątrz. Na całym podjeździe było szkło, z 2 dużymi dziurami w tylnej szybie. Nie był to naprawdę gorący dzień, przed powrotem do domu nie używano klimatyzacji i zawsze korzystamy z funkcji elektrycznej klapy bagażnika, więc nigdy nie została zatrzaśnięta. Ma 35000 km przebiegu i nadal jest na gwarancji. Rozmawiałem z dealerem, u którego go kupiliśmy, potwierdzili gwarancję i rozmawiali z Nissan Canada i powiedzieli nam, że nie zostanie objęty. Następnie rozmawiałem z Nissan Canada, odbyłem miłą, długą rozmowę i oni również powiedzieli, że nie zostanie objęty i powinienem skorzystać z mojego ubezpieczenia. Powiedziałem im, że nie zrobiliśmy nic złego, aby spowodować tę sytuację i powinno to być objęte. Dlaczego miałbym to zgłaszać przez ubezpieczenie i mieć roszczenie przeciwko mnie, co spowoduje wzrost mojej składki ubezpieczeniowej? Więc dostałem kilka wycen z warsztatów naprawy szyb samochodowych i naprawa będzie kosztować 375 $ plus podatek, a dealer Nissana chciał ponad 1000 $, aby wykonać tę samą naprawę, co było dodatkową zniewagą! Warsztat naprawy szyb samochodowych, który wykonuje naprawę, powiedział mi, że Nissan nie używa już szyb samochodowych wyprodukowanych w Ameryce Północnej i kupuje tanie szkło z Chin, które jest o połowę cieńsze i gorszej jakości. Jestem bardzo wdzięczny, że żaden członek rodziny nie stał w pobliżu pojazdu, gdy szkło eksplodowało. Rozważam teraz zmianę producenta, ponieważ bezpieczeństwo mojej rodziny jest najważniejsze i najwyraźniej nie tak ważne dla Nissana!