Nissan Forum banner

OKNO NISSANA WYBUCHŁO!

39K views 56 replies 36 participants last post by  xX-Yam-Xx  
#1 ·
Cześć, moja żona wróciła do domu, zaparkowała na podjeździe swoim Rogue z 2019 roku i pół godziny później tylna szyba eksplodowała na zewnątrz. Na całym podjeździe było szkło, z 2 dużymi dziurami w tylnej szybie. Nie był to naprawdę gorący dzień, przed powrotem do domu nie używano klimatyzacji i zawsze korzystamy z funkcji elektrycznej klapy bagażnika, więc nigdy nie została zatrzaśnięta. Ma 35000 km przebiegu i nadal jest na gwarancji. Rozmawiałem z dealerem, u którego go kupiliśmy, potwierdzili gwarancję i rozmawiali z Nissan Canada i powiedzieli nam, że nie zostanie objęty. Następnie rozmawiałem z Nissan Canada, odbyłem miłą, długą rozmowę i oni również powiedzieli, że nie zostanie objęty i powinienem skorzystać z mojego ubezpieczenia. Powiedziałem im, że nie zrobiliśmy nic złego, aby spowodować tę sytuację i powinno to być objęte. Dlaczego miałbym to zgłaszać przez ubezpieczenie i mieć roszczenie przeciwko mnie, co spowoduje wzrost mojej składki ubezpieczeniowej? Więc dostałem kilka wycen z warsztatów naprawy szyb samochodowych i naprawa będzie kosztować 375 $ plus podatek, a dealer Nissana chciał ponad 1000 $, aby wykonać tę samą naprawę, co było dodatkową zniewagą! Warsztat naprawy szyb samochodowych, który wykonuje naprawę, powiedział mi, że Nissan nie używa już szyb samochodowych wyprodukowanych w Ameryce Północnej i kupuje tanie szkło z Chin, które jest o połowę cieńsze i gorszej jakości. Jestem bardzo wdzięczny, że żaden członek rodziny nie stał w pobliżu pojazdu, gdy szkło eksplodowało. Rozważam teraz zmianę producenta, ponieważ bezpieczeństwo mojej rodziny jest najważniejsze i najwyraźniej nie tak ważne dla Nissana!

#2 ·
TonyVan może wiedzieć lepiej niż ja, ale z promieniowych pęknięć wokół lewego otworu wygląda na to, że coś uderzyło w szybę tam, gdzie jest strzałka, a następnie ciśnienie w kabinie w gorący dzień spowodowało jej pęknięcie. Pęknięcia wokół prawego otworu wydają się być migracją. Może warto sprawdzić, czy któreś z dzieci sąsiadów nie ma pistoletów na kulki.

#10 ·
TonyVan może wiedzieć lepiej ode mnie, ale z promieniowych pęknięć wokół lewego otworu wygląda na to, że coś uderzyło w szybę w miejscu, gdzie znajduje się strzałka, a następnie ciśnienie wewnątrz kabiny otworzyło ją. Pęknięcia wokół prawego otworu wydają się być migracją. Może warto sprawdzić, czy któreś z dzieci sąsiadów nie ma pistoletów na kulki.

View attachment 7420
Mój Nissan zaczął się tak samo. Potem po prostu się zawalił

#4 ·
To tylko sugestia, nie jest niemożliwe, że w szybie była wada lub uderzenie, które miało miejsce na drodze, ale nie pękło od razu. Powiem tylko, że to bardzo nietypowe, widzimy tysiące Rogue gen2 w naszym salonie i nigdy nie widziałem, żeby tylna szyba pękła bez powodu. Nie chciałem też powiedzieć, że Twój samochód się piecze, przepraszam, jeśli tak zabrzmiało. Kiedy samochód gaśnie w słoneczny wiosenny dzień, zawsze następuje wzrost temperatury i pewne dodatnie ciśnienie w kabinie, więc uszkodzone szyby wypadające na zewnątrz, a nie do wewnątrz, nie są rzadkością.

#5 ·
Interesujące! Widziałem kilka przypadków, w których tylna szyba pękła z powodu różnic temperatur (oczywiście nie w tym przypadku). Naprężenia na szybie również mogą spowodować jej pęknięcie. Consumer Reports opublikował artykuł dotyczący szyberdachów, które robią to samo, i jedną z rzeczy, które wspomnieli, jest to, że niektóre są produkowane z cieńszego szkła, aby zaoszczędzić na wadze. W przypadkach, które widziałem, szkło zwykle rozpada się na milion małych kawałków, głównie dlatego, że jest to szkło hartowane, a nie laminowane, jak przednia szyba. Nie jestem zaskoczony, że odrzucili gwarancję, ponieważ jest to dość typowe w większości tych problemów z pękającym szkłem. Nie mówię, że to dobrze, ale tak zwykle sobie z tym radzą. Cieszę się, że nikt nie ucierpiał!

#6 ·
Cześć, moja żona wróciła do domu, zaparkowała na podjeździe swoim Rogue z 2019 roku i pół godziny później tylna szyba eksplodowała na zewnątrz. Na podjeździe było pełno szkła z 2 dużymi dziurami w tylnej szybie. Nie był to naprawdę gorący dzień, przed powrotem do domu nie używano klimatyzacji i zawsze korzystamy z funkcji elektrycznej klapy bagażnika, więc nigdy nie została zatrzaśnięta. Ma 35000 km przebiegu i nadal jest na gwarancji. Rozmawiałem z dealerem, u którego go kupiliśmy, potwierdzili gwarancję i rozmawiali z Nissan Canada i powiedzieli nam, że nie będzie objęty. Następnie rozmawiałem z Nissan Canada, odbyłem miłą, długą rozmowę i również powiedzieli, że nie będzie objęty i powinienem skorzystać z ubezpieczenia. Powiedziałem im, że nie zrobiliśmy nic złego, aby spowodować tę sytuację i powinna być objęta. Dlaczego miałbym zgłaszać to do ubezpieczyciela i mieć roszczenie skierowane przeciwko mnie, co spowoduje wzrost mojej składki ubezpieczeniowej? Zatem otrzymałem kilka wycen z warsztatów naprawy szyb samochodowych i naprawa będzie kosztować 375 dolarów plus podatek, a dealer Nissana chciał ponad 1000 dolarów za tę samą naprawę, co jest dodatkową zniewagą!
Warsztat naprawy szyb samochodowych, który wykonuje naprawę, powiedział mi, że Nissan nie używa już szyb samochodowych wyprodukowanych w Ameryce Północnej i kupuje tanie szkło z Chin, które jest o połowę cieńsze i gorszej jakości. Jestem bardzo wdzięczny, że żaden członek rodziny nie stał w pobliżu pojazdu, gdy szkło eksplodowało. Rozważam teraz zmianę producenta, ponieważ bezpieczeństwo mojej rodziny jest najważniejsze i najwyraźniej nie tak ważne dla Nissana!

7416

1621871494780.jpeg

7418
Moja szyba zrobiła dokładnie to samo w moim Nissanie Rogue z 2021 roku w zeszłym tygodniu. Wygląda identycznie, z dwoma pękniętymi bokami, gdy pękła.

#7 ·
Wow. Nissan jest pełen tego. Dostałem zupełnie nowego Nissana Rogue z 2021 roku. Moje okno też eksplodowało. Właśnie dwa dni temu wcześnie poszedłem do pracy. Jestem jedyną osobą na parkingu. Siedzę w swoim samochodzie i 15 minut później bum. Wybuchło na zewnątrz. Tak samo jak na twoim zdjęciu. Dziury i środek po prostu się zapadł. Jestem wkurzony. Nissan mówi, że chcą, żebym go zostawił, żeby przeprowadzić dochodzenie i zrobić zdjęcia. Powiedziałem ok, więc to znaczy, że dostanę samochód zastępczy, prawda. NIE. Muszę znaleźć własny samochód do wynajęcia, żeby mogli przeprowadzić dochodzenie. Głupia firma. Więc pożyczyłem pieniądze od mojego szefa, żeby naprawić mój samochód jutro, czyli 13 grudnia 2021 roku. Nie polecam Nissana nikomu. Najgorsza firma samochodowa w historii. Jeśli inni ludzie chcą wystąpić przeciwko Nissanowi, dajcie mi znać. Powinni przynajmniej zwrócić nam koszt szyby. Dzwonię jutro do centrali Nissana, żeby wysłać e-mailem mój paragon i zobaczyć, czy mi zapłacą. Stało się to w złym momencie, ponieważ święta są tuż za rogiem i mam 3-letniego syna, który uwielbia zabawki. To w tym roku trochę zrani jego święta.
Image

#8 ·
Wow. Nissan jest tego pełen. Dostałem zupełnie nowego Nissana Rogue z 2021 roku. Moja szyba też eksplodowała. Dopiero dwa dni temu wcześnie przyszedłem do pracy. Jestem jedyną osobą na parkingu. Siedzę w swoim kierowcy i 15 minut później bum. Wybuchła na zewnątrz. Tak samo jak na twoim zdjęciu. Dziury za małe i środek po prostu się zapadł. Jestem tak wkurzony. Nissan mówi, że chcą, żebym go zostawił, żeby przeprowadzić dochodzenie i zrobić zdjęcia. Powiedziałem ok, więc to znaczy, że dostanę samochód zastępczy, prawda. NIE. Muszę znaleźć własny samochód do wynajęcia, żeby mogli przeprowadzić dochodzenie. Głupia firma. Pożyczyłem więc pieniądze od szefa, żeby naprawić mój samochód jutro, czyli 13 grudnia 2021 roku. Nie polecam Nissana nikomu. Najgorsza firma samochodowa w historii. Jeśli inni ludzie chcą wystąpić przeciwko Nissanowi, dajcie mi znać. Powinni przynajmniej zwrócić nam koszt szyby. Jutro zadzwonię do centrali Nissana, żeby wysłać e-mailem mój paragon i zobaczyć, czy mi zwrócą pieniądze. Stało się to w złym momencie, ponieważ święta tuż za rogiem, a ja mam 3-letniego syna, który uwielbia zabawki. To trochę zrani jego święta w tym roku. View attachment 8000
To będzie mnie też kosztować 470 dolarów jutro. Mój e-mail to micah123mlr@gmail.com, jeśli chcecie wysłać mi e-mail w sprawie eksplodujących szyb.

#12 ·
Wow. Nissan musi naprawić ten problem. Nie dzwoń do dealera, nie pomogą ci z wypożyczeniem samochodu zastępczego. Jeśli masz dodatkowy samochód do jazdy, zabierz go tam. Chcą, żebyś go zostawił bez daty zakończenia. Najlepiej zapłacić za to z własnej kieszeni, jeśli możesz, i zadzwonić do korporacji Nissan. Właśnie wysłałem dziś moje rachunki na e-mail, który mi wysłali. Po prostu odpowiedz po telefonie, aby najpierw uzyskać numer sprawy. Teraz muszę czekać 4 dni, aż zatwierdzą mój zwrot pieniędzy. Znalazłem firmę, która przyjedzie do domu i wymieni dziś moją szybę. Kosztowało to 486 $. Proszę również korporację Nissan o wyczyszczenie bagażnika lub całego wnętrza samochodu, aby usunąć resztki szkła z dywanu mojej ciężarówki i wymienić fotelik samochodowy mojego syna, ponieważ nie posadzę mojego syna w tym foteliku. Czek przyjdzie pocztą, więc żadnych przelewów bankowych. Potrzebuję tych pieniędzy z powrotem. Mam nadzieję, że wkrótce.

#14 ·
Korporacja Nissana nie zwróci ci pieniędzy. Moja sprawa została wczoraj zamknięta. Polecam wszystkim skorzystanie z gwarancji. Zapłaci za twoje okno. Część to żaden samochód zastępczy nie zostanie zapewniony. Zapłaciłem z własnej kieszeni, żeby móc iść do pracy, bo nie mam drugiego samochodu do jazdy.
Wypełniłem skargę na stronie internetowej nhtsa. Proszę, wszyscy tam idźcie i podajcie im swoje numery VIN, aby można było rozpocząć proces wycofywania.

#16 ·
Cześć, moja żona wróciła do domu i zaparkowała na podjeździe swoim Rogue z 2019 roku, a pół godziny później tylna szyba eksplodowała na zewnątrz. Na podjeździe było pełno szkła z 2 dużymi dziurami w tylnej szybie. Nie był to naprawdę gorący dzień, przed powrotem do domu nie używano klimatyzacji i zawsze korzystamy z funkcji elektrycznej klapy bagażnika, więc nigdy nie została zatrzaśnięta. Ma 35000 km przebiegu i nadal jest na gwarancji. Rozmawiałem z dealerem, u którego go kupiliśmy, potwierdzili gwarancję i rozmawiali z Nissan Canada i powiedzieli nam, że nie będzie objęty. Następnie rozmawiałem z Nissan Canada, odbyłem miłą, długą rozmowę i oni również powiedzieli, że nie będzie objęty i powinienem skorzystać z mojego ubezpieczenia. Powiedziałem im, że nie zrobiliśmy nic złego, aby spowodować tę sytuację i powinno to być objęte. Dlaczego miałbym zgłaszać to przez ubezpieczenie i mieć roszczenie przeciwko mnie, co spowoduje, że moja składka ubezpieczeniowa wzrośnie? Więc dostałem kilka wycen z warsztatów naprawy szyb samochodowych i będzie mnie to kosztować 375 $ plus podatek za naprawę, a dealer Nissana chciał ponad 1000 $ za tę samą naprawę, co jest dodatkową zniewagą!
Warsztat naprawy szyb samochodowych, który wykonuje naprawę, powiedział mi, że Nissan nie używa już szyb samochodowych wyprodukowanych w Ameryce Północnej i kupuje tanie szkło z Chin, które jest o połowę cieńsze i gorszej jakości. Jestem bardzo wdzięczny, że żaden członek rodziny nie stał w pobliżu pojazdu, gdy szkło eksplodowało. Rozważam teraz zmianę producenta, ponieważ bezpieczeństwo mojej rodziny jest najważniejsze i najwyraźniej nie tak ważne dla Nissana!

7416

1621871494780.jpeg

7418
Więc dzisiaj to samo przydarzyło się mnie. Mój syn i ja czekaliśmy w samochodzie na resztę rodziny. Na zewnątrz było 20 stopni. Usłyszałem głośny huk i odwróciłem się, żeby zobaczyć uszkodzenia. Zalogowałem się do mojego ubezpieczenia i zaplanowałem Safelite za ich pośrednictwem. Safelite zmieniło moją wizytę na ich lokalizację, mimo że kliknąłem moją lokalizację. Wizyta miała odbyć się za 2 dni. Zadzwoniłem do Safelite, aby przenieść ją do mojej lokalizacji. Przesunęli całą wizytę o 9 dni. Powiedziałem im, że tego nie chciałem. Nie mogli przenieść jej z powrotem na pierwotny termin.
Image

Image

#18 ·
Mówią, że szkło hartowane czasami może to zrobić, chociaż powinno być to rzadkie.
W sieci jest o tym trochę rzeczy. Myślę, że to jak samozapłon, ale ze szkłem hartowanym zamiast ognia.

Poszedłem spać pewnej nocy i tuż przed zaśnięciem słyszę ten głośny trzask - okazało się, że szkło hartowane na jednych z przesuwnych drzwi prysznicowych na wannie postanowiło wybuchnąć.

Prawie musiałem zmienić majtki! :poop:

#20 ·
Cześć, moja żona wróciła do domu, zaparkowała na podjeździe swoim Rogue z 2019 roku i pół godziny później tylna szyba eksplodowała na zewnątrz. Na podjeździe było pełno szkła z 2 dużymi dziurami w tylnej szybie. Nie był to naprawdę gorący dzień, przed powrotem do domu nie używano klimatyzacji i zawsze używamy funkcji elektrycznej klapy bagażnika, więc nigdy nie została zatrzaśnięta. Ma 35000 km przebiegu i nadal jest objęty gwarancją. Rozmawiałem z dealerem, u którego go kupiliśmy, potwierdzili gwarancję i rozmawiali z Nissan Canada i powiedzieli nam, że nie będzie objęty. Następnie rozmawiałem z Nissan Canada, odbyłem miłą, długą rozmowę i również powiedzieli, że nie będzie objęty i powinienem skorzystać z ubezpieczenia. Powiedziałem im, że nie zrobiliśmy nic złego, aby spowodować tę sytuację i powinno to być objęte. Dlaczego miałbym zgłaszać to przez ubezpieczenie i mieć roszczenie przeciwko mnie, co spowoduje, że moja składka ubezpieczeniowa wzrośnie? Więc dostałem kilka wycen z warsztatów naprawy szyb samochodowych i naprawa będzie mnie kosztować 375 $ plus podatek, a dealer Nissana chciał ponad 1000 $, aby wykonać tę samą naprawę, co jest zniewagą!
Warsztat naprawy szyb samochodowych, który wykonuje naprawę, powiedział mi, że Nissan nie używa już szyb samochodowych wyprodukowanych w Ameryce Północnej i kupuje tanie szkło z Chin, które jest o połowę cieńsze i gorszej jakości. Jestem bardzo wdzięczny, że żaden członek rodziny nie stał w pobliżu pojazdu, gdy szkło eksplodowało. Rozważam teraz zmianę producentów, ponieważ bezpieczeństwo mojej rodziny jest najważniejsze i najwyraźniej nie tak ważne dla Nissana!

7416

1621871494780.jpeg

7418
Dokładnie to samo mi się przydarzyło. Mam Nissana Rogue z 2021 roku jako samochód służbowy. Właśnie odstawiłem syna na lodowisko i poszedłem zaparkować samochód. Moja matka i ja siedzieliśmy w samochodzie i rozmawialiśmy przez około dziesięć minut, ponieważ musieliśmy zabić czas przed rozpoczęciem jego meczu hokejowego. Kiedy szliśmy do lodowiska, usłyszeliśmy głośny huk, a ja spojrzałem i zobaczyłem szkło lecące na chodnik. Byliśmy w odległości około 50 jardów od samochodu i nikt nie był w pobliżu i nic się z nim nie zetknęło. Na początku pomyślałem, że ktoś strzelił do mojego samochodu. Nie miałem pojęcia, co się dzieje i powiedziałem mojej matce, żeby została z tyłu. Kiedy podszedłem do samochodu, zobaczyłem dwie dziury po każdej stronie tylnej szyby. Nie mogłem uwierzyć w to, co widzę i pomyślałem, że nikt mi nie uwierzy. Natychmiast zadzwoniłem do mojego szefa, firmy flotowej, pomocy drogowej i firmy ubezpieczeniowej. Firma ubezpieczeniowa przekazała mnie do Safelite i powiedzieli mi, że cena naprawy to 999,00 $... Udział własny w ubezpieczeniu wynosi 1000 $, więc jest to dla nich bardzo dogodna cena i nie mogłem nic więcej zrobić. Nie mieli też części i musiałem czekać dwa tygodnie. Poszedłem do Lowe's i kupiłem za 10 dolarów grubą, przezroczystą plastikową zasłonę prysznicową i zakleiłem ją taśmą. Działało dobrze, ponieważ można było przez nią widzieć i była gruba, więc nie wiała na wietrze. Moja firma musiała zapłacić rachunek za to, ale i tak było to ogromnym bólem dupy. Nadal czuję, że ludzie mi nie wierzą, kiedy opowiadam im tę historię.
Image

#21 ·
Dziś rano moja córka i zięć siedzieli na czerwonym świetle, a tylna szyba mojego Rogue z 2021 roku pękła. Wygląda to tak, jak wszyscy opisują (dwa otwory po obu stronach). Zadzwonili na policję, myśląc, że ktoś rzucił czymś w samochód. Sprawdzili wszystko i nic nie znaleźli. Nie było uderzenia, nie znaleziono żadnego obcego przedmiotu. Ludzie w pobliżu słyszeli tylko pękanie szkła i stwierdzili, że niczego lub nikogo nie widzieli.

#22 ·
Cześć, moja żona wróciła do domu i zaparkowała na podjeździe swoim Rogue z 2019 roku, a pół godziny później tylna szyba eksplodowała na zewnątrz. Na podjeździe było pełno szkła z 2 dużymi dziurami w tylnej szybie. Nie był to naprawdę gorący dzień, przed powrotem do domu nie używano klimatyzacji i zawsze korzystamy z funkcji elektrycznej klapy bagażnika, więc nigdy nie została zatrzaśnięta. Ma 35000 km przebiegu i nadal jest na gwarancji. Rozmawiałem z dealerem, u którego go kupiliśmy, potwierdzili gwarancję i rozmawiali z Nissan Canada i powiedzieli nam, że nie będzie objęty gwarancją. Następnie rozmawiałem z Nissan Canada, odbyłem miłą, długą rozmowę i również powiedzieli, że nie będzie objęty gwarancją i powinienem skorzystać z ubezpieczenia. Powiedziałem im, że nie zrobiliśmy nic złego, aby spowodować tę sytuację i powinna być objęta gwarancją. Dlaczego miałbym zgłaszać to do ubezpieczyciela i mieć roszczenie przeciwko mnie, co spowoduje wzrost mojej składki ubezpieczeniowej? Zatem otrzymałem kilka wycen z warsztatów naprawy szyb samochodowych i naprawa będzie kosztować mnie 375 dolarów plus podatek, a dealer Nissana chciał ponad 1000 dolarów za tę samą naprawę, co jest dodatkową zniewagą!

7416

1621871494780.jpeg

7418
Mój Nissan Rogue z 2021 roku zrobił to dzisiaj. Stał w moim garażu, który ma mniej więcej taką samą temperaturę jak wewnątrz mojego pojazdu. Włożyłem torebkę do samochodu i zamknąłem drzwi. Wtedy to eksplodowało.
Image
Image
Image

#23 · (Edited)
Dokładnie to samo przydarzyło się naszemu Nissanowi Rogue z 2021 roku 7 czerwca. Wyjechałem pojazdem z garażu na ulicę - stałem na światłach i usłyszałem coś, co wziąłem za strzał przez moje okno i spojrzałem za siebie, żeby zobaczyć uszkodzenia. Za mną, na tym samym pasie do skrętu, stał zaparkowany pojazd, kiedy się zatrzymaliśmy. Był tak samo zaskoczony jak ja, niczym innym jak tylko eksplodującym szkłem. Dla odniesienia, temperatura w garażu wynosiła około 70 stopni, na zewnątrz wysokie 50 stopni. Nissan pokrył koszty i wymienił szybę, ponieważ wydaje się, że jest to BARDZO częste zjawisko, które teraz występuje. Powiedziano nam, że nasz dealer widział to już kilka razy w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Problem w tym, że zapytałem ich, jakie jest rozwiązanie lub jak mogę mieć pewność, że to się nie powtórzy - powiedzieli mi, że nie mogą nic powiedzieć. Te same materiały itp. Niezależnie od tego, czy jest to tanie szkło hartowane, jak zauważyli inni, czy też zamontowane ze zbyt dużym naciskiem/ramą. Z małym dzieckiem i kolejnym w drodze, którzy są głównymi pasażerami na tylnych siedzeniach mojego pojazdu, jest to absolutnie niedopuszczalne, a bezpieczeństwo mojej rodziny jest na szczycie skali. Na szczęście w czasie tego zdarzenia byłem jedyną osobą w pojeździe, ale znaleźliśmy mnóstwo szkła, które dostało się do drugiego rzędu/bagażnika i wypadło również na zewnątrz. Fakt, że mogło to uderzyć moje dziecko w twarz LUB KTÓRĄKOLWIEK OSOBĘ, wprawia mnie w furię. Powinno to być obowiązkowe wezwanie do naprawy wszystkich tych pojazdów. Próbujemy teraz zaangażować prawników, aby odzyskać nasze pieniądze za nasz pojazd i odejść od Nissana.

#24 ·
Mam Nissana Pathfinder z 2013 roku (własność od 4 lat), a moja tylna szyba pękła, gdy był w moim wiacie (nie na słońcu) w środku dnia. Założyłem, że to kamień od ekipy koszącej trawnik sąsiadów. Zapłacili za wymianę szyby. Wyglądało świetnie, ale z dnia na dzień po umieszczeniu go w mojej wiacie, znowu pękło!! Porównanie szyby jest prawie identyczne. Pracuję z domu z oknem wychodzącym w pobliżu wiaty I mam trzy kamery ruchu w wiacie i nad wiatą i z przodu domu. Żadnego ruchu w nocy, żadnego alarmu, a moje psy alarmowe nic nie słyszały. Zobacz załączone zdjęcia, f.
Image
Po raz pierwszy zdarzyło się to w środę, w środku dnia, chłodna pogoda, mała wilgotność. Drugi raz zdarzyło się to w nocy po wymianie w czwartek, ta sama pogoda. Oba razy SUV był zaparkowany w mojej wiacie.
Image

#26 ·
Nowy nie mógł się zepsuć ze stresu, pościel nawet by się jeszcze nie ułożyła. Brzmi jakby ktoś z ciebie żartował. Szukałeś BB?
Mieszkam na ślepej ulicy, bez dzieci, głównie emeryci. Jeśli ktoś zbliżyłby się na tyle, żeby broń na kulki mogła wyrządzić jakąkolwiek szkodę, 1, 2 lub 3 z moich kamer by to zarejestrowały. Patrzę przez okno podczas pracy i nic nie widziałem ani nie słyszałem przy pierwszym zdarzeniu

#28 ·
Czy to się wydarzyło w którymś z 2022 roku? Widzę daty publikacji sięgające 2022 roku. Jeśli przydarzy się to mojemu, mogę przynajmniej wskazać na ten wątek, aby pokazać, że jest to wada konstrukcyjna. Widzę jeden post mówiący, że przynajmniej ten dealer był świadomy, że jest to wada, która musi zostać naprawiona. Być może pracowali nad rozwiązaniem tego problemu do określonego czasu dla modeli z 2022 roku. Trzymam kciuki.

#30 ·
Czy to się wydarzyło w którymś z 2022 roku? Widzę daty publikacji sięgające 2022 roku. Jeśli przydarzy się to mojemu, mogę przynajmniej wskazać na ten wątek, aby pokazać, że jest to wada konstrukcyjna. Widzę jeden post mówiący, że przynajmniej ten dealer był świadomy, że jest to wada, która musi zostać naprawiona. Być może pracowali nad rozwiązaniem tego problemu do określonego czasu dla modeli z 2022 roku. Trzymam kciuki.
Moja tylna szyba właśnie wczoraj pękła. Mam model z 2022 roku, kupiony zaledwie 6 miesięcy temu. Wygląda dokładnie tak samo jak zdjęcie opublikowane w oryginalnym wątku.