Cóż za niespodzianka, miałem stary plastikowy styl, a mechanik Nissana miał nieszczęście złamać go w bloku podczas próby usunięcia. Myślałem, że zajmie mi to godzinę, a zajęło mu to 4,5 godziny, żeby wyłowić kawałki. Więc nie dostałem żadnej inspekcji. Cieszę się, że wcześniej wynegocjowałem cenę za robociznę i uszanowali swoją wycenę.
Oczywiście Nissan spadł w mojej ocenie, teraz wiem, że nadal używają części w nowych konstrukcjach, które mają stary design, a nawet podlegają wezwaniu do serwisu. Nie jestem też pewien, co myślę o dziale serwisowym.
Nie spuścili miski olejowej i zastanawiam się, skąd wiedzą, że wszystko wyjęli. Doradca serwisowy był zdania, że to plastik i nic nie zaszkodzi. Nie jestem tego taki pewien i zastanawiam się, czy powinienem i czy muszę wymienić olej. Zastanawiam się również, czy powinienem zresetować komputer, ponieważ nie zrobili tego i technik nigdy nie odłączył akumulatora podczas ich wymiany. Mam nadzieję na radę, jak poważna jest ta sytuacja. Myślę, że mogło się to zdarzyć, gdybym próbował to zrobić, ale kurczę, wydaje się, że za każdym razem, gdy idę do mechanika, jest jakiś dramat lub coś zepsutego, co nigdy nie zdarza się, gdy pracuję nad tym narzędziami ręcznymi i powolnym podejściem.
Zestaw czujników nr części B3731-6N21A i kosztował 56 CDN i zawierał dwa nowe czujniki. Świetna cena, około jednej piątej ceny Nissana za zakup osobno. Więc nawet jeśli chcesz kupić tylko jeden, warto kupić ten zestaw.