Nissan Forum banner
21 - 37 of 37 Posts
Byłem na kilku innych forach, ale nigdy nie miałem tak kompetentnego technika jak Ty. Twoje doświadczenie i wiedza to coś, za co inne fora płaciłyby krocie! Dzięki ode mnie i jestem pewien, że WIELU innych na tej stronie też! Mam nadzieję, że zostaniesz na jakiś czas!
Tak... bez wątpienia. Jesteś w dużej mierze tym, co sprawia, że ta konkretna społeczność jest wspaniała, @VStar650CL!
Zauważyłem również, że jesteś tutaj członkiem: https://forums.********.com/rogue-forum.html
Dołączyłem tam również, ale wydaje się, że nie ma takiego ruchu jak to Forum Nissana. Po prostu nie rozumiem dlaczego!!!
Znalazłem również miejsce na Facebooku -(Nissan Rogue 2021 & UP Owners | Facebook). Jest tam mnóstwo aktywności, ale bez prawdziwej treści. A na Facebooku jest to całkowicie niezorganizowane.

Między wszystkimi trzema staram się być na bieżąco.

Przed tym Rogue (moim), miałem Pathfindera z 2022 roku - mają dostępną tę społeczność: Forum Nissana Pathfinder. Uważałem, że ta społeczność jest znakomita i bardzo przypomina nissanforums.com, ale niestety Pathfinder, którego miałem, nie dorównywał, więc teraz mam 2023 AWD Rogue SL z pakietem premium. Moja żona uwielbia ten samochód i ja też!
Pozostaję członkiem społeczności PathfinderTalk - ludzie tam są wszyscy dobrzy!

Zauważyłem również, że jesteś tutaj członkiem: https://forums.********.com/rogue-forum.html
Właściciele tego forum i tego forum są zasadniczo w stanie wojny ze sobą, a cross-posting otrzyma tam takie samo traktowanie cenzurą. Zaletą "tamtego innego forum" jest to, że mają kompletną kolekcję FSM do '16 i o wiele więcej starych wyjadaczy niż to.

Znalazłem również miejsce na Facebooku -(Nissan Rogue 2021 & UP Owners | Facebook). Jest tam strasznie dużo aktywności, ale bez większej treści. A na Facebooku jest to całkowicie niezorganizowane.
Nie korzystam z FB, nie bez powodu nazywają to "internetowym tłumem". Nie tak źle jak stary Twitter Mob, ale wciąż straszne. Miłą rzeczą w forach jest to, że informacje są tutaj na zawsze. Wszelka pomoc, jakiej udzielasz innym tutaj, jest dostępna dla potomności za pomocą prostego wyszukiwania.
;)

Właściciele tego forum i tego są zasadniczo w stanie wojny ze sobą, a cross-posting otrzyma tam takie samo traktowanie cenzurą. Zaletą "tamtego innego forum" jest to, że mają kompletną kolekcję FSM do '16 i o wiele więcej starych wyjadaczy niż to.

Nie korzystam z FB, nazywają to "internetowym tłumem" z jakiegoś powodu. Nie tak źle jak stary Twitter Mob, ale wciąż okropne. Miłą rzeczą w forach jest to, że informacje tutaj są na zawsze. Wszelka pomoc, jakiej udzielasz innym tutaj, jest dostępna dla potomności za pomocą prostego wyszukiwania.
;)
Masz dobre punkty, @VStar650CL - doceniam je!
Nie zdawałem sobie sprawy, że właściciele tych dwóch stron są ze sobą 'w stanie wojny'. Jak szalony jest ten świat!! I cenzura - kto by pomyślał!!?? Dzięki za wgląd!
Jeśli chodzi o Facebook - 'internetowy tłum' to trafny opis - zachowują się jak tłum - to pewne! Żałuję tylko, że dobrzy członkowie FB, którzy często korzystają z FB, również tutaj byliby aktywni. Ale jeśli nas nie szukają, to niech tak będzie!!
Zamieściłem tam kilka postów - czasami jest to doceniane, a innym razem już nie tak bardzo.
Cieszę się, że mamy NissanForums.com jako naszą piaskownicę!
Używam wielu informacji tutaj jako odniesienia na przyszłość. Chociaż w tej chwili mogę tego nie potrzebować, nieuchronnie uzyskam do tego dostęp w przyszłości!! Jestem wdzięczny za funkcję 'wyszukiwania' tutaj!

@VStar650CL Cześć, planuję jutro zająć się tym problemem AGS. Czy możesz potwierdzić, czy moje odczytanie tego schematu jest poprawne?

Patrzę na pin #3 wiązki E46-AGS do komunikacji, który to V (fioletowy), a następnie na końcu wiązki będzie wiązka E22 i pin #13, który to V, czyli ta sama linia?

Bardzo dziękuję!

Połączenie obu. Nissan Consult3+ i większość innych wysokiej klasy skanerów mają wsparcie dla ich testowania, ale nie ma naprawdę dobrego sposobu, aby je przetestować bez tego w letniej pogodzie. Jest (zdalnie) możliwe, że mechanizm przesuwny ulegnie uszkodzeniu i pozostawi kontroler migawki myślący, że działa, gdy tak nie jest, ale prawie zawsze kodują, gdy są zablokowane lub uszkodzone.
Mój ma włączoną kontrolkę silnika dla tego kodu, a moja szacunkowa kwota to 1800 $ za naprawę!!!

U mnie świeci się kontrolka silnika dla tego kodu, a koszt naprawy to 1800$!!!
To nie jest błaha praca pod względem robocizny, 2~3 godziny, ale to też nie jest skomplikowana nauka. Spód zderzaka trzeba zdjąć, ale każdy kompetentny technik sobie z tym poradzi. Jednakże dostępne są teraz osłony z rynku wtórnego, jak również części do osłon. Widziałem kompletne zespoły online za jedyne 150$, siłowniki za jedyne 50$ i osłony bez siłownika za jedyne 75$. Więc prawdopodobnie możesz zaoszczędzić ponad połowę tego rachunku, robiąc zakupy z głową.

Nie. To w zasadzie złożona całka z temperatury płynu chłodzącego, temperatury oleju, temperatury skrzyni biegów, ciśnienia klimatyzacji i prędkości pojazdu. Temperatura otoczenia nie jest brana pod uwagę, chociaż ECM może ją wywnioskować z odczytów IAT i FTT. Nissan nie określa dokładnej matematyki użytej w algorytmie, zamiast tego mamy narzędzie w Consult3+, które pozwala nam dowolnie sterować migawką w celu sprawdzenia działania.

Nie. To w zasadzie złożona całka temperatury płynu chłodzącego, temperatury oleju, temperatury skrzyni biegów, ciśnienia klimatyzacji i prędkości pojazdu. Temperatura otoczenia nie jest brana pod uwagę, chociaż ECM może ją wywnioskować z odczytów IAT i FTT. Nissan nie określa dokładnej matematyki użytej w algorytmie, zamiast tego mamy narzędzie w Consult3+, które pozwala nam arbitralnie sterować migawką w celu sprawdzenia działania.
Jaka jest lokalizacja bezpiecznika w Rogue 2018. Nie mogę go znaleźć w żadnym z 3 pudełek. Może nie rozpoznaję identyfikatora bezpiecznika, ale zakładam, że to AGS

Cześć @Berzrkr - dzięki za Twój post. To forum jest przeznaczone dla pojazdów Rogue z 3. generacji (oznacza to lata 2021 do chwili obecnej). Nie wiem, czy lokalizacja bezpiecznika z 2018 roku będzie taka sama jak w tej generacji.
Możesz sprawdzić to forum (2. generacja) - być może znajdziesz tam bardziej precyzyjną odpowiedź (dla Twojego 2018). Oto link: https://www.nissanforums.com/forums/2nd-generation-rogue-2014-2020.408/

Nie. To w zasadzie złożona całka z temperatury płynu chłodzącego, temperatury oleju, temperatury skrzyni biegów, ciśnienia klimatyzacji i prędkości pojazdu. Temperatura otoczenia nie jest brana pod uwagę, chociaż ECM może ją wywnioskować z odczytów IAT i FTT. Nissan nie określa dokładnej matematyki użytej w algorytmie, zamiast tego mamy narzędzie w Consult3+, które pozwala nam arbitralnie sterować migawką w celu sprawdzenia działania.
Witaj z powrotem na forum.

Hej @teejay69 - dzięki za Twój komentarz do @VStar650CL. On Cię nie ignoruje (możesz zauważyć, że jego ostatni post w tym konkretnym wątku pochodzi z września 2023 r.!). Powiadomił mnie prywatnie, że robi sobie przerwę od forum, ponieważ jest bardzo zajęty w pracy! Wszystko w porządku!!

Czy aktywna żaluzja chłodnicy w modelu Rogue 2021 jest wyposażona w silnik czy siłownik? Świeci mi się kontrolka silnika, a dealer twierdzi, że nie może skasować kodu, ponieważ żaluzja chłodnicy musi zostać wymieniona. Zastanawiam się, czy jest siłownik do wymiany zamiast całej osłony chłodnicy. Tej zimy miałem tam trochę śniegu i lodu i udało im się skasować kod. Teraz nie mogą go skasować... dziwne. Oczywiście żaluzje chłodnicy nie zostały przetestowane w prawdziwych warunkach zimowych. Nienawidzę tego, gdy inżynierowie nie testują w pełni swoich produktów. Myślę, że dlatego zalecają, aby nigdy nie kupować pojazdu w pierwszym roku.
Czy udało Ci się rozwiązać problem?

21 - 37 of 37 Posts