128K miles - transmission issues - Nissan Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old Feb 20th, 2018, 09:42 PM Thread Starter
NissanForums Newbie
 
Joined: Feb 2018
Posts: 1
128K miles - transmission issues

So my 2004 4WD Titan goes through all gears (and operates fine) in forward. In reverse, it will only move if on an incline with gravitational assistance. It only has 128K miles. Is this a common Titan transmission issue? Thoughts on whether tranny needs repair or replacement?

Thanks!

SuperB

SuperB is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old Feb 20th, 2018, 10:40 PM
NF Mod/Nissan Master Tech
 
smj999smj's Avatar
 
Joined: Jan 2006
Location: Prospect, VA
Posts: 9,203
There are several tests that would have to be made in order to properly isolate your problem. In the factory service manual, there is a symptom chart in the A/T section and the possible culprits would be listed under the "No Reverse" symptom. A couple of things that are known problems include snap-rings breaking in the reverse clutch pack and bad reverse solenoids in the valve body OR broken pins on the TCM, which mounts to the valve body. The later two would have stored trouble codes in the TCM.
smj999smj is offline  
Reply

  Nissan Forum > Truck & SUV > Titan & Armada

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Nissan Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2009 VERSA 100,800 MILES STARTING ISSUES eilatan09 2007+ Nissan Versa 0 Oct 30th, 2017 03:07 PM
CVT ISSUES. 08 ALTIMA. 10K MILES Wvuphillies 2007+ Altima 4 Aug 19th, 2015 12:29 AM
2013 Nissan Altima 2.5 SV Transmission Dead at 7700 miles poorguy 2007+ Altima 8 Dec 19th, 2013 04:20 PM
200 Miles and Issues.....Trunk/MP3s jpohl402 2007+ Altima 0 Dec 16th, 2008 12:26 AM
Transmission Flush and/or Service? 2002 Pathfinder 53K Miles synapse88 Pathfinder 5 Jul 1st, 2006 01:19 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome