Nissan Forum banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Suddenly my 95 altima doesn't have any power in 5th gear (its an automatic). All the other gears seem to pick up fine, but going 60 mph seems fine but when going up hill it seems to lose power and only going about 40 by the time I get to the top...transmission? Or something else?
Thanks!
 

·
Registered
Joined
·
828 Posts
stacye41077 said:
Suddenly my 95 altima doesn't have any power in 5th gear (its an automatic). All the other gears seem to pick up fine, but going 60 mph seems fine but when going up hill it seems to lose power and only going about 40 by the time I get to the top...transmission? Or something else?
Thanks!

When was the last time the car was tuned, esp. the fule filter?

Frank
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #3 ·
LONDONDERRY said:
When was the last time the car was tuned, esp. the fule filter?

Frank
I don't know...could that be causing my issue? I'd rather replace the fuel filter than the transmission. Can I do that myself?
 

·
Biru O' Kudasai
Joined
·
1,426 Posts
I agree with LondonBerry, it sounds like it may be time for a tune up consisting of NGK plugs a new Nissan cap and rotor, air filter and fuel filter as well as changing the trans fluid, engine oil and coolant.
By the way, the autos are only a 4 speed - the manuals are a 5 speed.

Troy
 

·
Registered
Joined
·
828 Posts
KA24Tech said:
I agree with LondonBerry, it sounds like it may be time for a tune up consisting of NGK plugs a new Nissan cap and rotor, air filter and fuel filter as well as changing the trans fluid, engine oil and coolant.
By the way, the autos are only a 4 speed - the manuals are a 5 speed.

Troy

LondonBerry???
Hmm should I change my name?
 

·
Biru O' Kudasai
Joined
·
1,426 Posts
I'm sorry I meant Londonderry... My mind has been a little loose trying to solve problems and my pointer on the laptop was jumping around with the "snap to" function so I had to turn it off because it was going to points and I had to retype or correct where the text was going because I am always multi-tasking with a half dozen windows open. Sorry...
It was almost like a homologation of Burberry of London or something, huh?

Troy
 

·
Registered
Joined
·
81 Posts
khatrisa said:
how do you get rid of that "snap to" function. My laptop does that all the time.
I think you're losing power in 5th because you don't have a fifth gear. If you mean 4th, you don't have any power (torque rather) in that gear because it's extremely tall. Its the final "gas milage" gear.
 

·
Biru O' Kudasai
Joined
·
1,426 Posts
Did you ever get your power problem fixed stacye41077?

khatrisa said:
how do you get rid of that "snap to" function. My laptop does that all the time.
In XP go to Control Panel and click on pointers you will see the box for the "Snap To" function. I have found a similar issue with the optical mouse on my desktop with it jumping around.

Troy
 
1 - 10 of 10 Posts
Top