Nissan Forum banner
1 - 14 of 14 Posts

·
Registered
Joined
·
539 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Sometimes right after I have started my car and I'll be driving in first or second, the car seems like its gonna stall, then it lurches forward as if someone slammed on the gas. I have changed just about everything but the egr valve and the plugs. Could this be a bad o2 sensor? My car has 143,000 on it and I doubt its ever been changed.
 

·
Registered
Joined
·
85 Posts
the o2 sensor just turn on your check engine light and shouldnt affect the car in any other aspect, well thats the way it was on my old Ford tempo.
 

·
Registered
Joined
·
674 Posts
An o2 sensor can get slow but may not set a code. I thought mine was getting bad and just replaced it. I noticed better gas mileage when I did.
 

·
Still moderating..sorta
Joined
·
1,324 Posts
You can just check your ECU for codes,
 

·
Still moderating..sorta
Joined
·
1,324 Posts
sentrastud said:
you need a code checker for that though. I still havent got myself one yet.

-Nick
uh...no you don't. It shows you how to check them in the Haynes manual. You just watch the little lights flashing the code.
 

·
Still moderating..sorta
Joined
·
1,324 Posts
The code checkers are for cars built in '95 and later.
 

·
Still moderating..sorta
Joined
·
1,324 Posts
I think it automatically goes back to normal.
 

·
Still moderating..sorta
Joined
·
1,324 Posts
When you turn the screw back counter-clockwise the computer will go back to normal.
 
1 - 14 of 14 Posts
Top