Nissan Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have 02 Nissan Frontier 2.4L automatic. The truck starts fine around 1100 rpm, needle steady, About a minute or so as the idle drops to 750-800 rpm, starts to surge and then engine dies. I can start over and over, from cold to hot engine and doing the same thing. Here are the codes that I scanned, P0400, P0102, P0132, P0505. I replaced the EGR valve and solenoid, MAF sensor, IAC valve, exhaust manifold oxygen sensor. Spark plugs are year old and cleaned, replaced plug wires ( year old wire broke and brittle). rotor and cap year old. I have not replaced the 2nd oxygen sensor (downstream) frozen, will not come out. Any idea or suggestion?
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter · #3 ·
I removed the spark plugs and are clean, less than year old. Fuel injector been replaced along with fuel regulator. EGR valve and solenoid are new. Old truck have no ignition coil/power pack. I'll check and reset all codes and check for vacuum leak. What perplex me is, why it start and have steady rpm for a minute and will slowly drop to 750 rpm and then surges and dies. Fuel filter been replaced. Fuel tank is almost full. Thanks a lot for the information/suggestions e
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter · #4 ·
l started the truck today, still doing the same thing. No check engine light, I scanned and came out with code P0132, Oxygen sensor high voltage circuit sensor 1 bank 1. I've just replaced the upstream sensor ( I'm assuming this is sensor 1) and still showing same code. I guess I need to replace the 2nd (downstream) sensor. It reads 3.9 ohms, so I thought its good.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter · #6 ·
I was adjusting some screws on the throttle body opposite of the tps and the truck do not dies now. still need to fine tune. Idle at 0800 but goes up 1100 rpm as the temperature rise
 
1 - 4 of 4 Posts
Top