Nissan Forum banner
1 - 5 of 5 Posts

· Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi Everyone,

Well, as you can tell im haveing problems with my Pulsar NX XE. It has the 1.6 single overhead cam engine. When the engine is cool, it will run perfectly. After the engine warms up, it will stall out when the rpm reaches 2500. As soon as the rpm's drop below 2500 it will start again. It will also idle fine when warm. my cars been down for 9 weeks now and all my gas/money is going into my silverados gas tank. My mechanic cant figure it out, and i have no idea. when he hooked his comp to it it kicked back the crank angle sensor and the mass air flow sensor. Has anyone had this problem before, or know what to do? we did try to clean the mass airflow sensor. Thanks
 

· Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter · #14 ·
UPDATE!!!

The Mass Air Flow Sensor, or Air Flow Meter as Nissan calls it was the issue. I replaced the meter about 3 months ago and have had no issues since.

Silentcorey,
mine did exactily the same thing, except for the fact that i went from 40-50 MPG to 20. after replaceing the sensor im back at 40MPG high. i suspect my engine is running very lean to get such milages however. One issue i do currently have now that i replaced the sensor is a very high engine idle speed. Good luck finding the sensor, i picked one up on E-Bay for 50 dollars.

Finnaly, thanks to all who offered insight and knowledge they had on this issue, helped me out of a real jam.
 
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top