Nissan Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

· Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter · #1 ·
My car began making a strange noise coming somewhere on the passanger side of the engine about 3 1/2 months ago. I thought maybe it was some bad gas so I put some Lucas fuel treatment.

That worked until last week. Now the sound last even longer. It mostly occurs when I am accelerating. Then after a few seconds of acceleration it stops. It only occurs when I first start accelerating from a complete stop. Today it started making the same sound, although not always, when I made a complete stop. I checked the ECU code and it gave me a 34, which is the knock sensor.

Does anyone have any ideas what I do now?
 

· Moderator
Joined
·
3,604 Posts
More info, please. Describe the sound, open your hood and take a look with a flashlight...maintenance history...anything
 

· Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter · #4 ·
It sounds like two things are grinding together. But, when I lift up the hood and look for signs of something grinding together I find nothing. Here is the weird thing. About a week or so ago I posted that my fuel gauge has been acting up. Well, thanks to the help of people on this forum, I have come to the conclusion that it is my fuel pump. So, when my fuel pump decides to "kind of work" in other words the gauge tells me I have an incorrectly low amount of fuel, this is when it makes the sound. But when my fuel gauge decides not to work at all there is no sound. I don't know if these could possibly be related?
I put a new fuel filter on today, although I highly doubt this is part of the problem it was just a needed maintenance. And I am going to soon replace the fuel pump. If you can think of any other information that you may need please let me know.

Thanks
 

· Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter · #6 ·
usually when i acclerate my car seems to almost stall... its almost like my engine isn't getting enought fuel... i've also been having fuel guage problems and i recently replaced a ground wire to the fuel pump which tempoairly fixed the problem, but the problem has since reappreared and it looks as if the ground wire has burned through again...
 

· Registered
Joined
·
112 Posts
well, i just checked my ecu i got the same error code 34, i have a 1990 pathfinder sev6, my fuel gauge decides not to work too. like while u are on the road the needle would go down to empty side even tho gas is in the van, i dont know if it is related to the knock sensor
 

· Registered
Joined
·
1 Posts
I have Altima 96 GXE giving error code 34(knock sensor) and 77(rear oxygen heat sensor). I have reset the code few times but came back again after driving for 20 to 30 miles. Does any one know what's the problems and how to solve it? Thanks.
 
1 - 8 of 8 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top