Need some help from you guys - Nissan Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old Mar 22nd, 2019, 12:42 PM Thread Starter
NissanForums Newbie
 
Joined: Mar 2019
Posts: 1
Need some help from you guys

So I have a 03 Nissan Altima with 280,000 kms. She's been going strong but recently the turn signals went out. The hazards work fine, so the lights and flashers are all fine. The quirk that's got me lost is that I can still use my signals, however in an extremely strange way. To turn on the left signal I have to have the turn stock in the lower position and pull towards me to turn on highbeams. This turns on the highbeams AND the left turn signal. To turn on the right signal the previous trick doesn't work, the highbeams don't turn on and nothing happens. The trick is to twist the headlight knob on the end and set it to highbeam, then put it in the upper/right position. Another thing to add is that on the opposite side, the windshield washers, only the automatic setting where it sprays fluid, and the highest setting work. The rest have no response. I've done extensive research, tried replacing the two stocks, splicing the pigtail that connects to it. At this point I am frustrated and annoyed because of how strange and unique this is. One thing that might help to add is that the previous owner installed an aux cord to the radio, but the problem started a good 5 months after I've had the car. If anyone could help it would be extremely valuable because I am on the verge of just burning it down. Thanks

PeytonThomas is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old Mar 31st, 2019, 11:14 PM
NF Mod/Nissan Master Tech
 
smj999smj's Avatar
 
Joined: Jan 2006
Location: Prospect, VA
Posts: 9,203
It's going to be hard to diagnose properly without having a scan tool to view BCM (Body Control Module) data. In the old days, the turn signal and wiper stalks would have many wires to accomplish the variable of functions. Your Altima works with CAN communication and various control modules. Your lighting switch, for example, accomplishes the various functions using a set of resistors in the circuit, which gets sent to the BCM and is interpreted, then that communicates with the IPDM/ER under the hood, which, in turn, controls the relays to power the low beams, high, beams, fog lamps, etc. So, let's say you have a 5 volt power source to the switch. "Off" may be 5 volts, just for example purposes. Turn the switch to the park lamps and it may send 1 volt to the BCM. Low beams may be 2 volts, high beams 3 volts, etc. The BCM can interpret the intended function request by the voltage of the signal and gets and then have the IPDM control the power to the device(s). Since it sounds like you replaced the stalks, it may be a faulty BCM. This, of course, would have to be tested and confirmed. If so, the replacement BCM will have to be programmed once installed as it retains the key signals for the immobilizer system. Nico Club's site has free access to downloadable factory service manuals, so it may be worth your time to look at the diagnostic steps and info based on the symptom chart. Otherwise, you're better off going to a Nissan dealer.
smj999smj is offline  
Reply

  Nissan Forum > Altima/Stanza > L31 2002 - 2006

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Nissan Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hey guys. Need some help identifying some loose ends under the hood. Jersey Devil GA16DE 1.6L Engine 22 Jun 16th, 2009 10:13 PM
Why do you some of you guys hate V8's so much? Shanker Off Topic Section 52 May 13th, 2006 08:00 AM
watsup guys im new and can you guys help me out.... JstyleZ L31 2002 - 2006 2 Sep 19th, 2004 10:24 PM
watsup guys im new and can you guys help me out.... JstyleZ General Altima/Stanza discussion 0 Sep 15th, 2004 10:34 PM
Ok guys I need some help here!!! Nismogirlie General 240SX/Silvia/S12 200SX 10 Mar 8th, 2003 06:47 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome