2002 Altima 2.5 Liter turns over but won't start when it gets under 60F. - Nissan Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old Jan 3rd, 2019, 05:25 PM Thread Starter
NissanForums Newbie
 
Joined: Jan 2019
Posts: 1
2002 Altima 2.5 Liter turns over but won't start when it gets under 60F.

Hi. Wondering if anyone has had a similar experience. My car was hard starting when it started getting cold (meaning, under 60 here in AZ). Had no problem starting up again when it was warm on the ride back. Now it won't start while it's 50F. Put code reader on it and said P0303. Switched coils with cylinder 4 to see if it would read P0304, but now it reads no codes. Switched them back and still no codes. Also, pulled both plugs which had some oil on them. Wiped them off and reinstalled. Looks like valve cover gasket is leaking, but shouldn't it still start? I changed the crankshaft positioning sensor about 6 months ago and also had to change the connector and barely had enough room to solder the wires. I thought maybe they broke off, but if that was the case, wouldn't the code reader pick that up? I'm thinking it's a fuel problem and waiting for my starting fuel to arrive as I have no transportation. I wonder also if wiping off the oil on the plugs made the codes disappear. Any thoughts? Thanks for listening.

Dodgerzdad is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Nissan Forum > Altima/Stanza > L31 2002 - 2006

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Nissan Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car all back together but...turns over but no start SmashThat S13 240SX 1989-1994 1 Jan 31st, 2006 02:18 PM
QX4 turns over but won't start. Security system problem? wfirth Pathfinder 6 Dec 30th, 2005 09:43 AM
Turns over, but won't start JoeyS Truck & SUV 8 Jun 1st, 2005 11:32 AM
Car turns over but won't start diryde B14 95-99 chassis 6 Feb 11th, 2005 10:45 PM
Turns over But won't Start "End of my Rope nolan64 B13 91-94 chassis 34 Feb 6th, 2005 08:13 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome