Live data, all 4 o2 sensors have no voltage change. - Nissan Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old Oct 6th, 2018, 06:58 PM Thread Starter
NissanForums Newbie
 
Joined: Oct 2018
Posts: 1
As title says no voltage change in all 4 sensors at warm Idle. ((Side note this first video @idle was recorded right after the second video. I shut the engine and it struggled to crank, the short fuel trim went from normal range to over 20))

https://youtube/NvOqo_15OVM


While at 2500 rpms upstream holds steady and downstream fluctuates.

https://youtube/03TUvE_j0Xk


Both these situations are the opposite of everything I've read online. Anyone have any clue on what I should do? Oh and yeah p0420


Last edited by Cory Thomas; Oct 6th, 2018 at 07:01 PM.
Cory Thomas is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old Oct 7th, 2018, 10:21 AM
Sup Mod keeping the peace
 
rogoman's Avatar
 
Joined: Dec 2004
Location: NJ (Philadelphia area)
Posts: 5,990
You may have a problem with the charging system. A properly working charging system puts out about 13.2 to 15.0 volts, but this is a general spec. and the factory service manual should be referenced for the correct charging system voltage specifications for a particular vehicle. A battery should have a static charge of 12.2-12.6 volts. If a battery is not good, the charging system may not be able to charge properly. If a vehicle is not charging properly and the battery is good, the first thing to do is to turn the ignition switch to the "ON" position without starting the engine and make sure the charging system warning light is operating.

KA-T for life, yo!
rogoman is offline  
post #3 of 3 Old Oct 8th, 2018, 05:11 PM
NissanForums Newbie
 
Joined: Oct 2018
Posts: 4
o2 sensors

fuel/air sensors which replaced o2 sensors read opposite and have a constant 3.3 volts---but I don't know what your car has
pcwiz88 is offline  
Reply

  Nissan Forum > Altima/Stanza > L31 2002 - 2006

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Nissan Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Low Battery Voltage & Low Alternator Voltage... Car Keeps Dying msnoelle 2007+ Altima 1 Nov 8th, 2014 10:37 PM
o2 sensors and data link Rudyd2002 QG18 1.8L Engine 6 Aug 4th, 2007 11:14 AM
Did 2004 Altima's o2 sensors change like 2004 Sentra's? (Wideband)? MarkSpecV L31 2002 - 2006 0 Dec 5th, 2004 11:52 PM
Why do you live where you live? Neil Off Topic Section 43 Jul 27th, 2004 10:01 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome