SR20DET Cant get it started - Nissan Forum
General Discussion For general Nissan discussion.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old May 28th, 2019, 03:09 PM Thread Starter
NissanForums Newbie
 
Joined: May 2019
Posts: 1
SR20DET Cant get it started

Hello Folks

I been working the last couple of days on a S15 SR20Det From a Silvia, The Engine is a fresh install into a BMW E30.
The engine has been wired up, Has spark, Has power to the injectors, All the grounds been connected, Fuelpump wired and working.

The engine will start on start gas, but only for a few secs.

It seems to me it doesnt get any gas at all, but im at a loss on how to troubleshoot any further since im not familiar with this engine at all.

Theres a couple of what i assume is vacuum solenoids that is not hooked up, nor do i find any power for them, I have no clue what they are for or how important they are. One of them looks like a black cannister, and the other two looks like a solenoid on a bracket with a electric connector on. Can someone enlighten me on what they are and if they are needed to be hooked up?

I also noticed today when i left work one of the big silicone hoses between the mass airflow sensor and the intake had a big gap in it and not sealing the hose, could this be enough for it not to run at all? I would assume it at least should run a little, but then again im unfamiliar with this engine.

Any tips on how to troubleshoot further is greatly appriciated.

Hectus is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old May 28th, 2019, 11:22 PM
Sup Mod keeping the peace
 
rogoman's Avatar
 
Joined: Dec 2004
Location: NJ (Philadelphia area)
Posts: 5,988
That big gap in the intake system is producing a major vacuum leak which is causing the engine not to run. Did you use the SR20DET ECU and wiring harness in your install?

Here's some wiring info that may help:
https://web.archive.org/web/20040413..._into_s14.html
https://zilvia.net/f/showthread.php?t=183376

KA-T for life, yo!
rogoman is online now  
Reply

  Nissan Forum > General > General Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Nissan Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome