2009 nissan maxima 3rd trip to dealer - Nissan Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 Old Jun 26th, 2009, 11:43 AM Thread Starter
NissanForums Newbie
 
Joined: Jun 2009
Posts: 4
Exclamation 2009 nissan maxima 3rd trip to dealer

hello all ! i am new here but need to post .
i have a 2009 maxima thats in the shop . 3rd time in as many weeks .
random engine missfire
car started missing at 3000 miles . called dealer and they said as long as the ses light wasnt on it was bad fuel.
at 6000 miles the ses light came on but did not flash .
they took it in and cleared code and found random engine missfire .
they checked injectors , mass air flow , coils , etc etc
drove it home and the next day light came back on .
they said drive it a few days and see if it gets worse ..... again bad fuel maybe . was instructed to buy from a different station . then 2 days later with light still on it stared flashing and running worse theysaid bring it right in . after 5 days they said it was number 1 injector and plug . one my way home they ses light comes back on .
they now have had it 2 more days .
anyone heard of this or have any ideas ?

09 4dsc owner is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old Jul 9th, 2009, 10:14 PM
Nissan Technician
 
Joined: Dec 2007
Location: Michigan
Posts: 118
You're aware that it calls for premium? Also, fuel issues can take some time to work themselves out. The bad fuel has to run through...
vrefron is offline  
post #3 of 9 Old Jul 16th, 2009, 01:14 PM Thread Starter
NissanForums Newbie
 
Joined: Jun 2009
Posts: 4
i am aware that it calls for premium . and thats all we use in it. but even lower octane will not make it miss and have a missfire code . well it been out of the shop now for a little over a week and they installed an ecm . seems to have fixed it . we will see
09 4dsc owner is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 Old Nov 9th, 2010, 09:09 PM
Nissan Addict
 
Joined: Jan 2006
Location: Chattanooga, TN
Posts: 717
Send a message via AIM to Outkast
Get them to pressure test it for a head gasket leak. I had one a few months back that kept having a #3 misfire but on the 3rd return FIX told me to do that and I saw fluid coming down the cylinder wall. Replaced the gasket and haven't seen it since.

Nissan Master Tech, Mtn View Nissan Chattanooga, TN
Outkast is offline  
post #5 of 9 Old Nov 9th, 2010, 11:15 PM
jdg
I Live Here
 
Joined: Aug 2009
Location: ND, USA
Posts: 3,193
Quote:
Originally Posted by Outkast View Post
on the 3rd return FIX told me to do that and I saw fluid coming down the cylinder wall.
Gotta love those borescopes eh?
Useless sometimes, indispensable at other times.

99% of the questions that are "STRANGE" have a dirt simple answer...usually answered by a dirt simple search.


To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.


Is it just me, or does the majority overlook the obvious?

Somebody ate a whole bag of dumbass for breakfast.

Why do people continue to run a vehicle when a warning light comes on or starts flashing? Isn't that a clue that something is wrong and you probably should NOT drive it?
Is this whole car driving thing really freekin' brain surgery?

Here's something new for the crowd/clowns...
"A little bit of Google goes a long way!"

Ever notice the one post wonders for info on turbo'ing a GA16 are never heard from again after they figure out the cost???

And if you can read this, you don't need glasses! :)

And yes, I am diggin' it...
jdg is offline  
post #6 of 9 Old Nov 10th, 2010, 06:42 PM
Nissan Addict
 
Joined: Jan 2006
Location: Chattanooga, TN
Posts: 717
Send a message via AIM to Outkast
I have THIS one but I wish it had a bigger screen.

Nissan Master Tech, Mtn View Nissan Chattanooga, TN
Outkast is offline  
post #7 of 9 Old Nov 10th, 2010, 08:52 PM
jdg
I Live Here
 
Joined: Aug 2009
Location: ND, USA
Posts: 3,193
I've got an old one, same type of thing, but smaller. If I remember right, cost me like $200 or something. Dirt cheap, not the best screen, but works good enough for me. I work on aircraft. I wish I had the $100K units that the Jets shop has. Can count the whiskers on a gnat's upper lip with that one.

99% of the questions that are "STRANGE" have a dirt simple answer...usually answered by a dirt simple search.


To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.


Is it just me, or does the majority overlook the obvious?

Somebody ate a whole bag of dumbass for breakfast.

Why do people continue to run a vehicle when a warning light comes on or starts flashing? Isn't that a clue that something is wrong and you probably should NOT drive it?
Is this whole car driving thing really freekin' brain surgery?

Here's something new for the crowd/clowns...
"A little bit of Google goes a long way!"

Ever notice the one post wonders for info on turbo'ing a GA16 are never heard from again after they figure out the cost???

And if you can read this, you don't need glasses! :)

And yes, I am diggin' it...
jdg is offline  
post #8 of 9 Old Nov 11th, 2010, 12:54 PM Thread Starter
NissanForums Newbie
 
Joined: Jun 2009
Posts: 4
all is well it was the computer .
09 4dsc owner is offline  
post #9 of 9 Old Jun 24th, 2016, 03:49 AM
NissanForums Newbie
 
Joined: Jun 2016
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by 09 4dsc owner View Post
hello all ! i am new here but need to post .
i have a 2009 maxima thats in the shop . 3rd time in as many weeks .
random engine missfire
car started missing at 3000 miles . called dealer and they said as long as the ses light wasnt on it was bad fuel.
at 6000 miles the ses light came on but did not flash .
they took it in and cleared code and found random engine missfire .
they checked injectors , mass air flow , coils , etc etc
drove it home and the next day light came back on .
they said drive it a few days and see if it gets worse ..... again bad fuel maybe . was instructed to buy from a different station . then 2 days later with light still on it stared flashing and running worse theysaid bring it right in . after 5 days they said it was number 1 injector and plug . one my way home they ses light comes back on .
they now have had it 2 more days .
anyone heard of this or have any ideas ?
I have a A33 1999 Maxima 200850 kms, at idle it runs as smooth as a sewing machine, after driving ten kms and stationary at the lights and in drive I feel a semi regular humping , while driving this humping does not feel as obvious when cruising at 2000 rpm and I depress the accelerator the missing appears more obvious as the transmission kicks down. It does appear that temperature has an effect on the missing. When I floor the motor it does not appear to miss.?????
cbsos is offline  
Reply

  Nissan Forum > Maxima > 2009+ Chassis

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Nissan Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome