2006 Xterra with bad Electronic Control Module (ECM) - Nissan Forum
Truck & SUV Armada, Frontier, Murano, Pathfinder, Quest, Titan, X-Trail, Xterra

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old Oct 2nd, 2006, 02:16 PM Thread Starter
NissanForums Newbie
 
Joined: Oct 2006
Posts: 4
Question 2006 Xterra with bad Electronic Control Module (ECM)


We just purchased an '06, trading our '03 up for a new model. Drove it off the lott, parked it and it wouldn't start! After an hour, it started. Again, not starting until the next day. We took it back immediately to swap it as this made us feel like we bought a 'lemon'. They had no other xterra's there we liked, so they insisted on servicing it and finding out it was the ECM. Said it was programed with a glitch and they will replace the module and reprogram it for us. For those of you out there, please answer this: are we doing the right thing here??? Will this vehicle be fine, or should we be concerned? Please advise as the truck will be ready in a few days!
Thank you...
mohrkim is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old Oct 2nd, 2006, 11:41 PM
Moderator
 
88pathoffroad's Avatar
 
Joined: Jun 2004
Location: Salem, OR
Posts: 3,557
Send a message via AIM to 88pathoffroad
If that's all that was wrong with it, then sure. Many electronic components take a crap on you shortly after purchase, I had a DVD player that worked once and never worked again.

Owner of NPORA, mod for Nissan-Infiniti Forums, NissanForums.com, NissanHelp.com, AllNissans.com and VGPowered Forums
'88 Pathfinder: 6" of lift, 33x13.50 Swamper LTB's, Rancho 9000's, L&P Stage 3 steering system, K&N, Pacesetter headers and 2.5" exhaust, Lock-Right locker, 110A alty and electric fan swap, dual batteries, 700W+ worth of PIAAs, etc.
88pathoffroad is offline  
post #3 of 7 Old Oct 17th, 2006, 09:15 AM
NissanForums Newbie
 
Joined: Oct 2006
Location: Halifax, NS Canada
Posts: 9
Any other troubles? I am looking hard at th 2006 XTerra...Did you get a good deal?
jaredwaterman is offline  
post #4 of 7 Old Oct 17th, 2006, 12:50 PM
NissanForums Newbie
 
Joined: Oct 2006
Location: beaverton, or
Posts: 5
Send a message via MSN to hondab18
i own an 06 with no problems at all and i have 9,000 miles on it so far
hondab18 is offline  
post #5 of 7 Old Oct 17th, 2006, 01:59 PM Thread Starter
NissanForums Newbie
 
Joined: Oct 2006
Posts: 4
Smile

Quote:
Originally Posted by jaredwaterman
Any other troubles? I am looking hard at th 2006 XTerra...Did you get a good deal?
No, no other troubles. I was told by another person who deals with cars that it likely was just something was programmed wrong on the manufacturing line and instead of slowing production by pulling out my xterra - sent it on to the dealer. In asking the dealer why didn't they know about it, he had said it usually doesn't show up until at least 40 turns of the starter. With being a new vehicle, how many people actually took it for a test drive? I happened to be the 'lucky' turn!

It was a good deal initially...we traded up our 03 and got a 1000 rebate for doing so. Once the repair of the ECM, we went in and had them re-write the sale but this time for a lower price just for the inconvenience. I will have to say the dealer was most accomodating and now our payment is the same as our 03! We are most happy!
mohrkim is offline  
post #6 of 7 Old Oct 17th, 2006, 02:02 PM Thread Starter
NissanForums Newbie
 
Joined: Oct 2006
Posts: 4
Smile

Quote:
Originally Posted by hondab18
i own an 06 with no problems at all and i have 9,000 miles on it so far
We have no other problems with it...we love the xterra's as we traded up from an 03 to and 06. And, the dealer informed us if there were any other problems, to bring it in to trade - they were that confident that we won't have any other problems arise. Thanks for the reply! Good to know a happy 06 owner!
mohrkim is offline  
post #7 of 7 Old Oct 17th, 2006, 02:04 PM Thread Starter
NissanForums Newbie
 
Joined: Oct 2006
Posts: 4
Smile

Quote:
Originally Posted by 88pathoffroad
If that's all that was wrong with it, then sure. Many electronic components take a crap on you shortly after purchase, I had a DVD player that worked once and never worked again.
Thanks! I was nervous about getting the 06 fixed! But I feel comfortable now, after having some repies here and a few friends assure me that it does happen and there will not be anything wrong afterwards.
mohrkim is offline  
Reply

  Nissan Forum > Truck & SUV

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Nissan Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Please enter you desired username.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bad cruise control sentrawhip B13 91-94 chassis 1 Mar 4th, 2006 04:49 PM
Help! My 2002 Xterra is rusting bad! Mkaela13 Truck & SUV 7 Jan 22nd, 2006 01:21 AM
Cold air intake and header install for 02' sentra results in bad ECM. ceferino QR25 2.5L Engine 7 Aug 30th, 2005 04:08 PM
P0420 Error: Bad Cat or ECM programming issue? SoCalDRZ400s QG18 1.8L Engine 5 Sep 3rd, 2004 10:57 AM
need help connecting control module to MAS. roscoe S13 240SX 1989-1994 4 Jun 18th, 2003 11:58 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On