Pathfinder stalls at idle - Nissan Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old Feb 16th, 2013, 12:30 PM Thread Starter
NissanForums Newbie
 
Joined: Feb 2013
Posts: 1
Pathfinder stalls at idle

I have a 97 Pathfinder. It has a knock sensor error. I replaced the knock sensor and still has same problem. It runs fine at highway speed. As soon as I stop, after several seconds, starts to run rough and then stalls. If I kick up the idle to about 1300 it keeps running so at a light, I have to put it in neutral and keep my foot on the gas. Have replaced cap and rotor, new plugs and wires, alternator, timing belt, water pump and knock sensor.

Any suggestios where to go next?
a2zebra is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old Feb 17th, 2013, 09:28 AM
Sup Mod keeping the peace
 
rogoman's Avatar
 
Joined: Dec 2004
Location: NJ (Philadelphia area)
Posts: 4,295
Check out the IACV valve. It controls the idle speed. Over the years the valve gets dirty with carbon. You can remove it and clean it out. There's also a solenoid mounted on the valve that should be checked to make sure it's working properly; The ECU operates the solenoid to maintain the proper idle.

KA-T for life, yo!
rogoman is offline  
Reply

  Nissan Forum > Truck & SUV > Pathfinder

Quick Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome