High Beam Indicator (. ) ( .) - Nissan Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 12 Old Aug 21st, 2006, 10:44 AM Thread Starter
Nissan Enthusiast
 
Joined: Nov 2003
Posts: 109
High Beam Indicator

It seems that my blue high-beam indicator is on continually, as soon as I switch on the headlights. I can switch between high and low beams....but the blue light stays on. Anyone else had this happen? It's a '97 PF.

Last edited by Asleep; Aug 29th, 2006 at 10:08 PM.
kstt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 Old Aug 28th, 2006, 10:52 PM
Nissan Enthusiast
 
Joined: Jul 2006
Location: Houston, TX
Posts: 89
High Beam Indicator

You said that you can switch between the high and low beams and the high indicator stays on. When you switch, are the headlights really lighting up the correct filaments or does the stalk just move? If the filaments up front do not switch, you just may have a defective stalk switch. Just a thought - Good luck.
littlefish is offline  
post #3 of 12 Old Aug 29th, 2006, 08:29 AM Thread Starter
Nissan Enthusiast
 
Joined: Nov 2003
Posts: 109
The headlight bulbs really switch between high and low beam, as they should. Its just that the blue dash light stays on regardless of which position the headlights, or stalk is in.
kstt is offline  
post #4 of 12 Old Aug 29th, 2006, 11:14 AM
Nissan Fanatic
 
Joined: Aug 2006
Location: Winnipeg,Canada
Posts: 408
Quote:
Originally Posted by kstt
The headlight bulbs really switch between high and low beam, as they should. Its just that the blue dash light stays on regardless of which position the headlights, or stalk is in.
How about when you try the " pass " position ??
It does sound like the multifunction switch unless there was some repairs or mods. done to the light circuit.
golfer is offline  
post #5 of 12 Old Aug 29th, 2006, 10:04 PM
Nissan Enthusiast
 
Joined: Jan 2006
Location: Atlanta
Posts: 27
Did you recently change the bulb? My aunt has an 01 Xterra and hers did the same thing after the wrong bulb was put in. The light with the wrong bulb was much dimmer than the other one.
quashun is offline  
post #6 of 12 Old Aug 29th, 2006, 11:36 PM
Nissan Enthusiast
 
mann777's Avatar
 
Joined: Jul 2006
Location: Houston
Posts: 48
Remove the harness and spray contactcleaner on the stuff , by clearing the debris which sometime make contact possible through static electricla energy particles.I had the same problem a while back, also run thru the fuse box.

PATHFINDER2004 Bosch HIDs - Xenon , Nokia CAR-K 91H with CA-55 PopPort conversion, Dynamat Xtreme, Garmin iQue 3600 GPS Navigation w/ 1GB SD Memory Upgrade, Escort Passport 8500 X50, Audiovox Xpress XM tuner with Delphi FM Wired Modulator,Rear Parking Sensors, Thorley Headers & Flowmaster 50 series Exhaust.

Last edited by mann777; Aug 29th, 2006 at 11:41 PM.
mann777 is offline  
post #7 of 12 Old Aug 30th, 2006, 07:23 AM Thread Starter
Nissan Enthusiast
 
Joined: Nov 2003
Posts: 109
Quote:
Originally Posted by mann777
Remove the harness and spray contactcleaner on the stuff , by clearing the debris which sometime make contact possible through static electricla energy particles.I had the same problem a while back, also run thru the fuse box.
Steer me in the right direction: remove the harness from.........where? And you say, you ran through the fuse box. You mean, just checking and spraying?
kstt is offline  
post #8 of 12 Old Aug 30th, 2006, 07:38 PM
Post Freak
 
NPath's Avatar
 
Joined: Dec 2004
Location: Vancouver, BC
Posts: 1,109
Quote:
Originally Posted by kstt
Steer me in the right direction: remove the harness from.........where? And you say, you ran through the fuse box. You mean, just checking and spraying?
I THINK!... he meant remove harness or plug from the headlight and spray the inside of it and do the same to the fuse box. It wouldn't hurt if you spray or wipe down the flat prongs on the lamps. Use contact cleaner if you got it, or get it from a electronics store or maybe any place that sells electrical.

NPath

95 Pathfinder SE
06 Pathfinder SE
NPath is offline  
post #9 of 12 Old Aug 31st, 2006, 09:33 AM
Nissan Fanatic
 
Joined: Aug 2006
Location: Winnipeg,Canada
Posts: 408
One question I never asked was , do you have the " daytime running lights " option ?? This is standard for the vehicles in the Canadian market.

While cleaning the contacts and the connectors for the headlights isn't going to hurt , I doubt this is the problem.

The post about the Xtera and low wattage bulb , this caused the high beam indicator light on the dash to illuminate ?? Wow ; how cool would that be.

For the light on the dash ( high beam indicator ) to illuminate it gets power from the combination switch when it's in the high or flash - to - pass position.

The combination switch is a known problem. I've talked to people that have removed and claimed to have cleaned the contacts with positive results.
golfer is offline  
post #10 of 12 Old Aug 31st, 2006, 10:07 AM Thread Starter
Nissan Enthusiast
 
Joined: Nov 2003
Posts: 109
Nope - no daytime running lights. No other symptoms either. I, too, doubt that it has anything to do with contacts at the headlights or fuse box. I would think it would HAVE to be in the "stalk" switch. And it doesn't sound like something that should be messed with.
kstt is offline  
post #11 of 12 Old Nov 2nd, 2014, 09:18 AM
Registered User
 
Joined: Nov 2014
Posts: 1
2004 Nissan xterra

Hello

I Have a 2004 Nissan Xterra
Here`s a odd problem
the drivers headlight stuck in high beam mode
the passenger headlight is in low beam mode
I can flash the passenger side, and they work.
But the inside dash shows, the high beam indicator on.
Weather I switch it in between low and high beams

Any thoughts
thanks ken
kendro is offline  
post #12 of 12 Old Nov 2nd, 2014, 02:56 PM
NF Mod/Nissan Master Tech
 
smj999smj's Avatar
 
Joined: Jan 2006
Location: Prospect, VA
Posts: 6,505
It sounds like a shorted headlight switch. I would recommend in the future, though, starting a new thread rather than tagging onto an 8-year-old post in another vehicle's forum!
smj999smj is offline  
Reply

  Nissan Forum > Truck & SUV > Pathfinder

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Nissan Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP!! Smoke coming out of Steering wheel. High beam light not turning off. wangje B14 95-99 chassis 3 Oct 30th, 2005 02:00 PM
halo high beam matcapir Cosmetic Mods 6 Mar 29th, 2005 06:59 PM
High beam issue ; ) 93nissanpath General Discussion 1 Feb 25th, 2005 04:05 PM
Headlight Electrical Confusion Patriot Stanza 3 Mar 17th, 2004 10:26 PM
Fast Brakes High Performance Big Brake Kits AZ_TURBOSE Group Buys 0 Feb 11th, 2004 03:57 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On