Help! Engine wont start after Head gasket replacement - Nissan Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old Jul 15th, 2011, 09:38 AM Thread Starter
NissanForums Newbie
 
Joined: Jul 2011
Posts: 1
Help! Engine wont start after Head gasket replacement

Ok, So I replaced the had gaskets on my 00' frontier 3.3
Everything went relatively smooth for my first time doing this. Well I get it together and it wont start! the motor turns over but wont fire off. I checked the spark and it was real weak, so I dropped 300. on a new distributor. I put it in got everything back to TDC and it still wont fire! I checked the fuel and its getting fuel to the injectors and i smell gas as iff is getting to the intake but still no crank! anyhelp would be greatly appreciated!
Jeremy71655 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old Jul 15th, 2011, 02:10 PM
NF Mod/Nissan Master Tech
 
smj999smj's Avatar
 
Joined: Jan 2006
Location: Prospect, VA
Posts: 7,120
If you say the engine doesn't "crank," that suggests that the starter is not rotating the engine when you try to start, which, by the rest of your post, doesn't sound like your issue. Assuming the engine "cranks," but doesn't "fire," I would go back to your "weak spark" issue. Did you check your spark with a spark tester which allows you to check the spark voltage? Make sure your spark plugs are not gas fouled. Make sure you have clean and tight grounds for the EGI harness at the intake plenum. Install a noid light to make sure the injectors are firing. Check your compression. Verify proper fuel pressure. This all assuming you timed the distributor properly.
smj999smj is offline  
Reply

  Nissan Forum > Truck & SUV > Frontier

Quick Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome