Tail light Problem - Nissan Forum
B14 95-99 chassis 1995-1999 Sentra and 1995-1998 200SX

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 Old Feb 8th, 2005, 05:42 PM
NissanForums Newbie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3
Unhappy Tail light Problem

I have a problem with the tail lights on a 97 Sentra. I replaced the socket assembly on the right hand side, now I have no tail lights whatsoever. The brake lights work but no tailights. I checked fuses but only found the fuse for the brake lights anyone know where the fuse for the tail lights is located?
jwthompson1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old Feb 8th, 2005, 07:08 PM
Nissan Enthusiast
 
BadBoy91's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: pensacola, fla
Posts: 89
Do you have a service manual?
i think the tail lamps are on the sme fuse as the brakes though.
im not positive though. you need a servce manual though, a factory service manual at that.

chirp chirp chirp, chiirrp, Screeeech, SMASH!-- buy good tires.
#3 Old Feb 9th, 2005, 07:27 AM
NissanForums Newbie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by BadBoy91
Do you have a service manual?
i think the tail lamps are on the sme fuse as the brakes though.
im not positive though. you need a servce manual though, a factory service manual at that.
I have an owner's manual if that is what you are referring to. I can't find any other fuses either. Another problem seems to have arose that is possibly related. The dash lights do not work either. I checked the fuse for it also. This is about to drive me crazy. Anybody have any ideas?
jwthompson1 is offline  
#4 Old Feb 9th, 2005, 07:44 AM
Red line chaser
 
wickedsr20's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Maryland
Posts: 814
If the Sentra is wired like the 200 is, then you have a fuse under the hood that controls the tails and the front corner lights. I'd have to look under the hood to see what it's labeled as, but it's there in my car.

96 SE-R: SR20VE - bolt ons
97 SE-R: SR20DET 54C - on hold - need $$$
03 Altima SE V6: PR CAI/SS grill/alarm & remote start/100 sf Stinger Roadkill/
19's (need tires)/stereo going in next
#5 Old May 25th, 2005, 05:51 PM
Nissan Fanatic
 
huskya83's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: alexandria, Virginia
Posts: 306
Send a message via AIM to huskya83
car was just inspected and failed due to the tail light probleming i'm having. Seems to be blinking to fast.

anyways the lights for the brakes was not working, changed the bulbs and still the problem was there. turning singal works.

So i went and bought a new assembly but it was very different from what i had. The 2 sockets are there but it seems to be missing a switch/relay (looks like a little black box). I'm guessing i bought the mexican version or maybe its the american verison.

The brake light works but the tail lights blink too fast

B14 Sentra GXE' (federal)
Hotshot CAI, Hotshot Header, SE-R cat. convertor, Stromung
next:
17in. rims, kumhos, agx/ground control setup., koni bump stops,
#6 Old May 25th, 2005, 10:33 PM
Nissan Fanatic
 
huskya83's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: alexandria, Virginia
Posts: 306
Send a message via AIM to huskya83
is there no one that knows the answer to this??

i know there's a mexican verison and american verison

its the harness for the tail light, baiscally the socket .. that whole piece is different from what I have.

What i am looking for this the little black box piece that is missing.. I suppose this is the piece that controls the speed the tail light flashes. I have only been able to find the harness that doesn't come w/ it.

B14 Sentra GXE' (federal)
Hotshot CAI, Hotshot Header, SE-R cat. convertor, Stromung
next:
17in. rims, kumhos, agx/ground control setup., koni bump stops,
#7 Old May 25th, 2005, 11:09 PM
nissan??? whats that
 
I'm Slow's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Indianapolis
Posts: 280
did u look under the hood at the fuse box near the battery there is a size 10 fuse that has probably popped

http://www.geocities.com/babolat29/
Quote:
Timeline? Time is not made out of lines, it is made out of circles. That is why clocks are round...
IM SELLING MY STROMUNG for a 1.6 PM for pic's or "?'s"
#8 Old May 26th, 2005, 11:32 AM
Nissan Fanatic
 
huskya83's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: alexandria, Virginia
Posts: 306
Send a message via AIM to huskya83
checked the fuse and its good. I changed it but i'll try it again today for good measure. My problem is that I found there are 2 different sockets for the sentra. The one i bought did not come w/ a part but still worked. just that the signal goes faster.

B14 Sentra GXE' (federal)
Hotshot CAI, Hotshot Header, SE-R cat. convertor, Stromung
next:
17in. rims, kumhos, agx/ground control setup., koni bump stops,
#9 Old May 26th, 2005, 10:00 PM
I Live Here
 
IanH's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Richardson Tx
Posts: 3,993
Quote:
Originally Posted by huskya83
checked the fuse and its good. I changed it but i'll try it again today for good measure. My problem is that I found there are 2 different sockets for the sentra. The one i bought did not come w/ a part but still worked. just that the signal goes faster.
Are you saying your turn signal is blinking faster than normal?
This is normaly a sign that the other bulb has blown.
Check the FRONT turn signal bulb is working.
If this is Ok check you have the correct filament lighting up on the back housing. The flasher blinks fast when the load is too low, so if the parking lamp is working instead of the turn filament this could be the cause.

GoodLuck.....

2003 Pathfinder from 2004 SE 4WD
1997 SER 5sp Manual from new Rear Ended 2009 !!
Gone to the Knacker yard...
New ride 3.0 manual RWD not a Nissan !!!
1997 Sentra GXE from new .... Sold 2008
2001 Sunny N16 RHD from new (N16 Nissan Bluebird Sylphy) Sold
#10 Old May 27th, 2005, 10:52 AM
Nissan Fanatic
 
huskya83's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: alexandria, Virginia
Posts: 306
Send a message via AIM to huskya83
yes, the turn signals are blinking fast, all other lighting are fine.

i suppose my dad got the wrong bulb as the new sockets i bought are different from what i originally had.

i'll describe the sockets:
originally i had--
the main wiring, then some little black box , dividing into 2 sockets

what i bought--
the main wiring, diving into 2 sockets

when i was buying there was an option for the us version or the mexican verison ..

maybe the bulbs are different for the new sockets i bought..

i'll supply some pics after work.

B14 Sentra GXE' (federal)
Hotshot CAI, Hotshot Header, SE-R cat. convertor, Stromung
next:
17in. rims, kumhos, agx/ground control setup., koni bump stops,
#11 Old May 27th, 2005, 12:23 PM
yesss...
 
UnkalledFor's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Miami, FL
Posts: 406
Send a message via AIM to UnkalledFor
Quote:
Originally Posted by huskya83
yes, the turn signals are blinking fast, all other lighting are fine.

i suppose my dad got the wrong bulb as the new sockets i bought are different from what i originally had.

i'll describe the sockets:
originally i had--
the main wiring, then some little black box , dividing into 2 sockets

what i bought--
the main wiring, diving into 2 sockets

when i was buying there was an option for the us version or the mexican verison ..

maybe the bulbs are different for the new sockets i bought..

i'll supply some pics after work.
check for a bad ground... alot of times this simple thing is the culprit..
UnkalledFor is offline  
#12 Old May 27th, 2005, 12:38 PM
Sorta-Newbie
 
99ryder718's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: brooklyn, nyc
Posts: 16
okay fix it like this

Quote:
Originally Posted by UnkalledFor
check for a bad ground... alot of times this simple thing is the culprit..
this is a very simple fix. you put the wrong bulb in the socket. you must have put a 1156 bulb which is single filament and you need a 1157 which is double filament. , it does the same thing when the bulb blows out. so make sure you have a bulb that has two dots on the bottom and not just one.

1156---are for rear turn signal lights. 1157 will make them blink fast ( one dot)
1157---is for front turn signals and brake/parking lights. (two dots)

hope this helps

99ryder718

Ninety9-ryder
#13 Old May 27th, 2005, 02:57 PM
I Live Here
 
IanH's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Richardson Tx
Posts: 3,993
Quote:
Originally Posted by huskya83
yes, the turn signals are blinking fast, all other lighting are fine.

i suppose my dad got the wrong bulb as the new sockets i bought are different from what i originally had.

i'll describe the sockets:
originally i had--
the main wiring, then some little black box , dividing into 2 sockets

what i bought--
the main wiring, diving into 2 sockets

when i was buying there was an option for the us version or the mexican verison ..

maybe the bulbs are different for the new sockets i bought..

i'll supply some pics after work.
Ok lets back up a bit.

Yes please post a picture. I have a 97 GXE federal car and will look at mine.

Why did you replace the sockets, do you still have the old one ?

Was it working OK before you changed the sockets.

I assume you have the correct bulbs. good post above.

Did you check the front lights ?

Good Luck.....

2003 Pathfinder from 2004 SE 4WD
1997 SER 5sp Manual from new Rear Ended 2009 !!
Gone to the Knacker yard...
New ride 3.0 manual RWD not a Nissan !!!
1997 Sentra GXE from new .... Sold 2008
2001 Sunny N16 RHD from new (N16 Nissan Bluebird Sylphy) Sold
#14 Old May 27th, 2005, 07:32 PM
Nissan Fanatic
 
huskya83's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: alexandria, Virginia
Posts: 306
Send a message via AIM to huskya83
http://members.cox.net/alexander2/alexander2/socket

found it easier to just make a site..

anyways, the bulbs are doubled for the blinker and the brake light is singled..

99ryder718 are you saying that the blinker should be a single bulb (1156) not double bulb (1157)? cuz when you look at both sockets the blinker as 2 dots while the brake as 1 dot.

The reason i bought a new one was that the stop brake light was not working. the bulbs were changed and it later turned out that the brake socket was not working. I did some mismatching and found that solution. So, when i went to buy another socket, (off the internet) i found the socket on the right,.. noticed that it was not like the socket on the left but it still worked.

B14 Sentra GXE' (federal)
Hotshot CAI, Hotshot Header, SE-R cat. convertor, Stromung
next:
17in. rims, kumhos, agx/ground control setup., koni bump stops,
#15 Old May 27th, 2005, 10:06 PM
Sorta-Newbie
 
99ryder718's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: brooklyn, nyc
Posts: 16
hold up

hold up..................you said a little black box. Are these factory lights of atfermarket lights. i had the euro tails and the little black you talkign about failed on me so i re-wired it then i just put back my stock tails with red tinted turn signal. stock tail lights don't have a little balck box, they plug right in the lights sockets. okay one more time

1157 are for brake lights and front turn signals

1156 are for rear turn signals

thats it

Ninety9-ryder
Reply

  Nissan Forum > Sentra, Pulsar, NX, B14 200SX > B14 95-99 chassis

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Nissan Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tail Light Problem BlazinSent B14 95-99 chassis 1 Feb 8th, 2005 02:00 PM
B13 "Engine" warning light...problem? Russellc B13 91-94 chassis 8 Jul 29th, 2004 07:31 PM
head light problem... viciousxp B13 91-94 chassis 1 Jun 16th, 2004 10:29 AM
tail light covers? Boromir Cosmetic Mods 11 Aug 26th, 2003 08:37 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On