Windshield Washer Pump not Working.? - Nissan Forum
B11/B12/KN13 82-90 chassis B11 (1982-1985 Sentra), B12 (1986-1990 Sentra), and Pulsar

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old May 21st, 2007, 03:14 AM Thread Starter
Sorta-Newbie
 
Joined: May 2007
Posts: 14
Question Windshield Washer Pump not Working.?

My vehicle is having troubles with the windshield washer pump. When i pull the lever there is no pumping sound or water being sprayed onto the windshield, tho the wipers still work. I've already tested the wiring and all is fine. The problem appears to be either the pump itself or a free floating wire.

The unnconnected wire is apart of a set that goes into a plug beneath the washer reservoir. My guess is the wire came disconnected from the plug and requires reattchment. My problem is when i go to strip the wire sheeth expecting to see some silver or copper looking wire underneath, what i actually get is more white-green lithium-like paste within the wire. Ok wheres the actual wiring for me to connect back to the plug?

Perhaps this is normal and the wire does not require reattaching? In such a case I'd have to conclude the pump is to blame. Any ideas on how i can also test the pump and even replace it if necessary. It seems fixed to the reservoir somehow.

Tx
quantass is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old Apr 19th, 2008, 04:28 PM
NissanForums Newbie
 
Joined: Apr 2008
Posts: 6
Unhappy wires off connector to pump..

hey.. I can't answer your question but can you answer mine? I'm new on here today!

I have two bare wires off the connector too but maybe they come from the pump.. one is pink and one blue!

My retread tire blew and took my wheel lining out as well as a w/w hose and I guess a connector?? No idea where it came from! Any ideas?? I can't my hands on a Haynes and the FSM I downloaded doesn't have the wiring diagram!

Mine is 1990 240sx!
canadiatx is offline  
post #3 of 4 Old Apr 19th, 2008, 07:07 PM
Nissan Fanatic
 
Campground Man's Avatar
 
Joined: Jul 2007
Posts: 293
Run a jumper from your battery over to the plug on the pump, if it don't work it's the pump - I can sell you a pump if you find yours is bad - but not for too much longer, gonna haul this junk car to the scrapyard soon.
Campground Man is offline  
post #4 of 4 Old Apr 19th, 2008, 08:18 PM
NissanForums Newbie
 
Joined: Apr 2008
Posts: 6
not the pump

Okay so I just checked it and the pump is working cuz the tubes I guess I put on backwards! So its just the rear washer that doesn't work! And now when I press the rear washer button it makes the front ones spray! I guess there is one connector for each on the washer resevoir! I think it's called a relay? I'm missing both connector and part that it connects into maybe.. what would they be called??? This sucks cuz I just filled up my reservoir!
canadiatx is offline  
Reply

  Nissan Forum > Sentra, Pulsar, NX, B14 200SX > B11/B12/KN13 82-90 chassis

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Nissan Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Please enter you desired username.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Leaking windshield washer resovior. maximus93 J30 1989-1994 Chassis 0 Aug 21st, 2005 11:09 AM
Windshield washer reservoir bluehaze X-Trail 10 Aug 8th, 2005 04:29 PM
Windows Windshield Washer (Front) Grandmont, Claude Truck & SUV 0 Mar 15th, 2005 03:04 PM
'92 hardbody fuel pump problem ddalesr3 Truck & SUV 5 Jan 4th, 2005 01:40 PM
windshield washer pump powrslave U13 1993-1997 Altima 5 Jul 25th, 2002 06:05 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On