Altima 2004 SE V6 - Won't Start - Nissan Forum
Altima SE-R Altima SE-R topic

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 Old May 11th, 2006, 03:57 PM
NissanForums Newbie
 
Join Date: May 2006
Location: Maryland
Posts: 2
Altima 2004 SE V6 - Won't Start

I have a Nissan Altima 2004 that I purchased in October 2004. Ever since I had the car the car has had problems starting but I ignored them. Figuring I was parked on a hill or I was low on gas or whatever.

In July 2005 it would not start at all, I had the car towed and then got a rental that cost me over $400. It was towed on a Saturday and by Monday Morning the car started! The dealer did nothing and told me if the problem dont exist they can do nothing.

Then it happened again and I called Nissan to report it, they told me there were no recalls and they did nothing. Kept happening.

Last month happening again got the car towed. So as it got off the truck it started. They gave me some lame excuse about it not having enough gas. so they told me to fill it with gas and come back when it happens again.

Now yesterday again, after sitting three hrs it started..

Can anyone give me a clue?
MyNissan2004 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old May 11th, 2006, 04:59 PM
Back from the ban!!!
 
WATSON1's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Macon, GA
Posts: 680
Does the motor turn? Is it getting fire? Give some specific details about what it is doing. Also, if it's a 2004, then it is still covered under the factory warranty, so if you can get it to the dealer while it's doing it, they should fix it for you.

:SOLD:Pewter Altima 02 3.5SE 5MT Sport/Leather Loaded
To buy myself a 06 350Z Enthusiast :)
:SOLD: 1997 Ext Cab XE Pick-up 2-19-06
:SOLD: 1986 KC 4x4 Pick-up 2-15-06
To buy the wife a Saturn... :(
#3 Old May 11th, 2006, 05:08 PM
NissanForums Newbie
 
Join Date: May 2006
Location: Maryland
Posts: 2
No its past the warranty it has 48K miles.

Yes I believe its getting fire it makes an attempt to turn on just does not. Maybe I need you to explain a bit more as well.
MyNissan2004 is offline  
#4 Old May 11th, 2006, 06:37 PM
Back from the ban!!!
 
WATSON1's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Macon, GA
Posts: 680
OK, lets start off the easy way. There are several TSBs (technical service bullitens) for your car that could be the cause. These are the best place to begin. Have you had any of these done?
Camshaft Position Sensor
Fuel Pump
2.5 Starter Replacement
Not saying any of that could be the cause, but it is possible. Read them and see if any of them fit your problem. Won't "warm start" or no start after "cold soak" etc... Maybe something will be able to help.

:SOLD:Pewter Altima 02 3.5SE 5MT Sport/Leather Loaded
To buy myself a 06 350Z Enthusiast :)
:SOLD: 1997 Ext Cab XE Pick-up 2-19-06
:SOLD: 1986 KC 4x4 Pick-up 2-15-06
To buy the wife a Saturn... :(
Reply

  Nissan Forum > Altima/Stanza > Altima SE-R

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Nissan Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
350Z Wheels on 2004 Altima??? Z_Factor L31 2002 - 2006 4 May 19th, 2005 01:30 PM
New Trans for a 2000 Nissan Altima SE? bellyott General Altima/Stanza discussion 2 Mar 15th, 2005 09:19 AM
2005 Altima SE-R tekmode Dallas Nissan Enthusiasts 28 Apr 1st, 2004 11:38 PM
2002 Altima cold start problem clehneis L31 2002 - 2006 1 Feb 21st, 2003 12:11 PM
Is my car rare? stellarforce B11/B12/KN13 82-90 chassis 27 Oct 28th, 2002 08:24 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On